Samenwerking SKB en BPD zorgt voor diepere inzichten in klanttevredenheid

BPD hecht grote waarde aan de tevredenheid van zijn klanten en wil die continu verder verbeteren. Daarbij helpt een eenduidige meetmethode die kort op de ervaringen van de kopers zit. BPD zocht en vond deze bij de Stichting Klantgericht Bouwen (SKB): een organisatie met een bewezen ervaring in het secuur bevragen van woningkopers.

Garantieperiode: klachten zijn de grootste test voor klantgerichtheid

De trend viel al eerder op in de enquêteresultaten van SKB: in de latere fases van het koopproces (met name na oplevering) valt de waardering van nieuwbouwwoningen lager uit dan in de eerdere fasen. Dat wijst ook de beoordeling van de garantieperiode uit: tussen 2017 en 2020 blijkt het moeilijk om deze score te verhogen.

Samen voor meer kwaliteit in de bouw

Gouda – Stichting Klantgericht Bouwen (SKB) en Woningborg slaan de handen ineen om de kwaliteit in de bouw verder te vergroten. Het klanttevredenheidsonderzoek van SKB maakt de kwaliteit van Woningborg deelnemers aantoonbaar en zorgt dat bouwers hun kwaliteit gericht kunnen verbeteren. Juist in een overspannen woningmarkt is het van belang dat consumenten snel kunnen onderscheiden welke aannemers de kwaliteit leveren die je mag verwachten. De SKB Kopersrapporten en de klantreviews op bouwnu.nl geven dat inzicht. Wytzejan de Jong, directeur Woningborg en Edwin Groot, directeur SKB, tekenden vorige week de samenwerkingsovereenkomst.

SKB Awards 2021 | Bouwbedrijf Kamphuis voert alle drie de categorieën aan

Bouwbedrijf Kamphuis werd al bijna 65 jaar geleden opgericht in Geesteren. Het bedrijf is altijd trouw gebleven aan ‘haar wortels’ die liggen in de particuliere woningbouw; zowel project- als seriematig. Verspreid over heel Nederland wonen gezinnen in een huis dat gebouwd is door Kamphuis. Er wordt ontwikkeld, ontworpen en gebouwd en dat gaat volgens eigen zeggen uitsluitend met de beste vakmensen en een vaste kern van gerenommeerde leveranciers en onderaannemers. “We voelen ons betrokken bij onze opdrachtgevers en begeleiden hen intensief gedurende het hele bouwproces,” vertelt directeur Michel Haafkes.

SKB Awards 2021 | Twee podiumplaatsen voor Bouwbedrijf Kreeft: Kopersbegeleiding en Meer- en minderwerk

Met 125 jaar bestaansrecht op de teller kun je wel spreken van een bedrijf met ervaring en expertise. Het allround bouwbedrijf uit Ede staat voor kwaliteit, innovatie en service en dat wordt erkend door de kopers van nieuwbouwwoningen, zo blijkt uit de uitslagen van de SKB Awards 2021.

SKB Awards 2021 | Tweede plaats in categorie Oplevering is voor TBI-onderneming Koopmans Bouw

Koopmans Bouwgroep ontwikkelt en bouwt woningbouwprojecten en commercieel vastgoed met een duidelijke meerwaarde voor eigenaren en gebruikers. Daarvoor worden creatieve en innovatieve oplossingen geboden aan opdrachtgevers.

SKB Awards 2021 | BVR Groep: derde in de categorie Kopersbegeleiding

BVR Groep wordt gekenmerkt door haar no-nonsense mentaliteit en innovatieve oplossingen op veel terreinen binnen de bouwnijverheid: woningbouw, utiliteitsbouw, herstructurering, stadsvernieuwing, renovatie, restauratie en (mutatie)onderhoud. Het in 1984 opgerichte familiebedrijf realiseert projecten zowel in opdracht als in bouwteamverband en op eigen initiatief. Het werkgebied omvat de regio’s Zeeland, Noord-Brabant, Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Gelderland.

Opzet van de wijk doorslaggevend voor keuze nieuwbouwwoning

Tijdens de oriëntatiefase van de koop van een nieuwbouwwoning komt veel op de consument af. Vragen als ‘waar’ willen we wonen en ‘wat’ mag het kosten spelen een belangrijke rol. Dat de opzet van de wijk uiteindelijk doorslaggevend is voor de keuze van een nieuwbouwwoning blijkt uit een analyse van Stichting Klantgericht Bouwen (SKB).

BPD werkt samen met SKB voor verbeteren dienstverlening

BPD start een pilot waarbij de klanttevredenheid van haar klanten door Stichting Klantgericht Bouwen, SKB, wordt onderzocht. De pilot heeft als doel om knelpunten in de dienstverlening aan klanten beter inzichtelijk te maken om daarmee de dienstverlening, tijdens alle fasen die een klant doorloopt bij de aankoop van een nieuwbouwwoning, te verbeteren. De pilot start in één regio van Nederland, in samenwerking met lokale en regionale aannemers van BPD.

Goed nieuws of juist niet? Groeiende tevredenheid in oriëntatie- en verkoopproces

Kopers van nieuwbouwwoningen zijn steeds tevredener over de communicatie en informatievoorziening in de oriëntatie- en verkoopfase. Dat blijkt uit kwartaalrapportages over de jaren 2017-2020 van Stichting Klantgericht Bouwen (SKB) waar ongeveer 7.800 klanten aan deelnamen.

Klantgericht Bouwen is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk.