Hoedemakers pakt niet 1, niet 2, maar 3 keer het podium van de SKB Awards

Meest klantgerichte bouwer van Nederland in de categorieën Oplevering en Kopersbegeleiding

Voorbereid zijn op wat de klant van morgen van je vraagt. Dat is wat Hoedemakers bouw en ontwikkeling te allen tijde is. “En daarin zijn we wel eigenzinnig genoeg om met verrassende oplossingen te komen,” stelt Algemeen Directeur Marc Hoedemakers. Dat doet het bouwbedrijf met veel aandacht voor het bouwproces en door krachten te bundelen: samen voor topresultaat. Dat is niet alleen een belofte op papier, het wordt ook zo ervaren door de kopers van nieuwbouwwoningen. Hoedemakers scoort hoge ogen in alle drie de categorieën van de SKB Awards, de prijzen voor de Meest Klantgerichte Bouwer van Nederland. 

In de categorieën Oplevering en Kopersbegeleiding pakt Hoedemakers de eerste plek en in de categorie Meer- en minderwerk staat het familiebedrijf te stralen op de tweede positie. 

SKB Award Meer- en minderwerk voor Nikkels bouwbedrijf uit Twello

Bescheiden en kwalitatieve bouwer pakt ook tweede positie in categorie Kopersbegeleiding

Het 127-jarige Nikkels bouwbedrijf uit Twello is een familiebedrijf met ongeveer 160 medewerkers. De meeste vakmensen werken op de bouwplaatsen en een derde van de organisatie werkt vanuit het kantoor in Twello, waar je alle disciplines onder één dak vindt: projectleiders, werkvoorbereiders, een eigen afdeling ontwikkeling en een afdeling renovatie en onderhoud. 

Iedereen is dagelijks bezig om ervoor te zorgen dat klanten straks kunnen genieten van hun nieuwe woning: “Want dat is waar we voor bouwen,” meent directeur Emiel Nikkels, die als vijfde generatie het familiebedrijf voortzet. Naast het bouwen voor de vaste opdrachtgevers zoals woningbouwverenigingen, projectontwikkelaars en beleggers, genereert Nikkels ook opdrachten uit eigen projectontwikkeling, zo ook de nieuwbouwwoningen voor de consument.

Nieuwe SKB’er: Welkom Vlassak Bouw!

Vlassak Bouw in Budel bestaat al meer dan 85 jaar. Het bedrijf is een gezonde, dynamische onderneming, van vele markten thuis in alles wat met bouwen te maken heeft, zo valt te lezen op de site. “Opdrachtgevers in het hele land weten ons te vinden, of het nu gaat om seriematige woningbouw, onderhoud, renovatie, prefab betonelementen, kozijnen of bouwmaterialen voor de particuliere bouwer,” vertelt Elles Aspers, plan coördinator bij Vlassak.

Samenwerking SKB en BPD zorgt voor diepere inzichten in klanttevredenheid

BPD hecht grote waarde aan de tevredenheid van zijn klanten en wil die continu verder verbeteren. Daarbij helpt een eenduidige meetmethode die kort op de ervaringen van de kopers zit. BPD zocht en vond deze bij de Stichting Klantgericht Bouwen (SKB): een organisatie met een bewezen ervaring in het secuur bevragen van woningkopers.

Garantieperiode: klachten zijn de grootste test voor klantgerichtheid

De trend viel al eerder op in de enquêteresultaten van SKB: in de latere fases van het koopproces (met name na oplevering) valt de waardering van nieuwbouwwoningen lager uit dan in de eerdere fasen. Dat wijst ook de beoordeling van de garantieperiode uit: tussen 2017 en 2020 blijkt het moeilijk om deze score te verhogen.

Samen voor meer kwaliteit in de bouw

Gouda – Stichting Klantgericht Bouwen (SKB) en Woningborg slaan de handen ineen om de kwaliteit in de bouw verder te vergroten. Het klanttevredenheidsonderzoek van SKB maakt de kwaliteit van Woningborg deelnemers aantoonbaar en zorgt dat bouwers hun kwaliteit gericht kunnen verbeteren. Juist in een overspannen woningmarkt is het van belang dat consumenten snel kunnen onderscheiden welke aannemers de kwaliteit leveren die je mag verwachten. De SKB Kopersrapporten en de klantreviews op bouwnu.nl geven dat inzicht. Wytzejan de Jong, directeur Woningborg en Edwin Groot, directeur SKB, tekenden vorige week de samenwerkingsovereenkomst.

SKB Awards 2021 | Bouwbedrijf Kamphuis voert alle drie de categorieën aan

Bouwbedrijf Kamphuis werd al bijna 65 jaar geleden opgericht in Geesteren. Het bedrijf is altijd trouw gebleven aan ‘haar wortels’ die liggen in de particuliere woningbouw; zowel project- als seriematig. Verspreid over heel Nederland wonen gezinnen in een huis dat gebouwd is door Kamphuis. Er wordt ontwikkeld, ontworpen en gebouwd en dat gaat volgens eigen zeggen uitsluitend met de beste vakmensen en een vaste kern van gerenommeerde leveranciers en onderaannemers. “We voelen ons betrokken bij onze opdrachtgevers en begeleiden hen intensief gedurende het hele bouwproces,” vertelt directeur Michel Haafkes.

SKB Awards 2021 | Twee podiumplaatsen voor Bouwbedrijf Kreeft: Kopersbegeleiding en Meer- en minderwerk

Met 125 jaar bestaansrecht op de teller kun je wel spreken van een bedrijf met ervaring en expertise. Het allround bouwbedrijf uit Ede staat voor kwaliteit, innovatie en service en dat wordt erkend door de kopers van nieuwbouwwoningen, zo blijkt uit de uitslagen van de SKB Awards 2021.

SKB Awards 2021 | Tweede plaats in categorie Oplevering is voor TBI-onderneming Koopmans Bouw

Koopmans Bouwgroep ontwikkelt en bouwt woningbouwprojecten en commercieel vastgoed met een duidelijke meerwaarde voor eigenaren en gebruikers. Daarvoor worden creatieve en innovatieve oplossingen geboden aan opdrachtgevers.

SKB Awards 2021 | BVR Groep: derde in de categorie Kopersbegeleiding

BVR Groep wordt gekenmerkt door haar no-nonsense mentaliteit en innovatieve oplossingen op veel terreinen binnen de bouwnijverheid: woningbouw, utiliteitsbouw, herstructurering, stadsvernieuwing, renovatie, restauratie en (mutatie)onderhoud. Het in 1984 opgerichte familiebedrijf realiseert projecten zowel in opdracht als in bouwteamverband en op eigen initiatief. Het werkgebied omvat de regio’s Zeeland, Noord-Brabant, Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Gelderland.

Klantgericht Bouwen is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk.