• SKB Awards 2021 Bouwbedrijf Kamphuis Kopersbegeleiding Meer- en minderwerk Oplevering Award 2021

SKB Awards 2021

Stichting Klantgericht Bouwen organiseert jaarlijks een exclusieve prijsuitreiking: de SKB Awards. De prijzen worden toegekend in drie categorieën, te weten Kopersbegeleiding, Meer- en minderwerk en Oplevering.

Kopersbegeleiding Award

Het best beoordeeld door klanten op onder meer communicatie met de kopersbegeleider, de informatievoorziening en het inspelen op extra wensen tijdens de bouw.

  • BVR Kopersbegeleiding Award 2021
1

Bouwbedrijf Kamphuis

Geesteren

De award voor beste kopersbegeleiding is uitgereikt aan Bouwbedrijf Kamphuis. De kopersbegeleiding wordt met hoge cijfers beoordeeld: zowel het inspelen op extra wensen tijdens de bouw als de communicatie én informatievoorziening springen er uit. Directeur Michel Haafkes wijdt deze beoordeling onder andere aan de procesinrichting. “Wij hebben een bouwinspiratiecentrum van zo’n 600 vierkante meter in Deventer met een uitgebreide showroom. Zo kunnen we onze kopers de bouwkundige en technische aspecten laten zien. We maken de oplossingen visueel en letterlijk tastbaar. Het helpt ons om goed uit te leggen wat we bedoelen én het vereenvoudigt het beslissingsproces van de klant.”  

Lees het nieuwsbericht.

2

Bouwbedrijf Kreeft B.V.

Ede

Kopersbegeleider Romy Brattinga: “Het gaat bij ons om de interactie. De eerste ontmoeting zien we als het belangrijkste gesprek, daar wordt immers de toon gezet en leren we elkaar kennen, zodat ik goed kan aanvoelen wat de klantwensen zijn. Ik moest tijdens corona wel wennen aan de nieuwe realiteit waarin we niet altijd onze kopers fysiek konden zien maar alles via Teams besproken werd.” 

Lees het nieuwsbericht.

3

BVR Bouw B.V.

Roosendaal

Kopersbegeleiders Marieke Musters en Mario van Loenhout: zijn vereerd met deze award. “Onze manier van communiceren en het snelle schakelen zijn volgens ons redenen dat we deze podiumplek verdiend hebben. Het gaat erom dat je altijd reageert zodat de klant weet waar hij aan toe is en voelt dat je ermee aan de slag bent.”

Lees het nieuwsbericht.

Meer- en minderwerk Award

Het best beoordeeld door klanten op onder meer het maatwerkpakket, de beslistijd en het inspelen op extra wensen tijdens de bouw.

  • Bouwbedrijf Kreeft Kopersbegeleiding Meer- en minderwerk Award 2021
    Bouwbedrijf Kreeft Kopersbegeleiding Meer- en minderwerk Award 2021
1

Bouwbedrijf Kamphuis

Geesteren

Ook in de categorie Meer- en minderwerk mag het in Geesteren gevestigde bouwbedrijf zich meest klantgerichte bouwer noemen. Michel Haafkes: “We werken vanuit een basiswoning, maar maken voor elke klant een uniek ontwerp. Het wordt tenslotte een ‘thuis’ voor iemand, voor een gezin; daar horen specifieke wensen bij. Daarom nodigen we aan het begin van een project een interieuradviseur uit die samen met de kopers de inrichting doorneemt. De antwoorden die hieruit komen hebben wij nodig voor de technische realisatie en halen we op deze manier veel verder naar voren in het proces. Zo hebben we voordat de bouw start al 80 tot 90 procent van de klantwensen op tafel liggen. Door deze werkwijze heb je het eigenlijk niet meer over meerwerk dat vaak meer kost omdat het te laat in het traject nog moet wijzigen. Je hebt het eerder over de vraag: wilt u linksaf of rechtsaf?”

Lees het nieuwsbericht.

2

Prins Bouw B.V.

’t Harde

Het allround bouwbedrijf Prins Bouw bestaat al bijna 100 jaar. Inspelen op de behoeften van de koper en flexibel zijn met wensen met betrekking tot maatwerk zijn niet nieuw en worden beoordeeld met dikke voldoendes door de koper. Ook het maatwerkpakket en de beslistijd voor het uitzoeken van het pakket wordt als prettig ervaren.

3

Bouwbedrijf Kreeft B.V.

Ede

Romy Brattinga: “We proberen zo veel mogelijk aan de wensen van onze kopers te voldoen. Het is de bedoeling dat zij van de woning hun thuis kunnen maken en dan hoeft niet alles standaard te zijn. Kopers willen het graag eigen maken; wij zijn daarom behoorlijk flexibel met maatwerk en zien meer- en minderwerk als een stukje extra dienstverlening.”

Lees het nieuwsbericht.

Oplevering Award

Het best beoordeeld door klanten op onder meer communicatie tijdens de oplevering, de kwaliteit en de snelheid van de afgehandelde opleverpunten. 

  • SKB Awards 2021 TBI-onderneming Koopmans Bouw oplevering 2
    TBI-onderneming Koopmans Bouw Oplevering Award 2021
1

Bouwbedrijf Kamphuis

Geesteren

En zo staat Bouwbedrijf Kamphuis drie keer op het erepodium. Ook in deze categorie heeft het felicitaties in de vorm van bloemen, taart én een eervol certificaat ontvangen.
Michel Haafkes: “We nemen ruim de tijd voor de oplevering en bijna altijd is er iemand van Vereniging Eigen Huis bij aanwezig. Wij menen dat het goed is om een deskundige erbij te hebben die kan aangeven of iets goed is of niet. Een reële beoordeling die een koper misschien niet kan maken omdat het niet zijn expertise is. Dat werkt heel goed en geeft ook veel vertrouwen. Als er dan nog opleverpunten zijn, zorgen we ervoor dat we ze snel afronden.”

Lees het nieuwsbericht.

2

TBI-onderneming Koopmans Bouw

Enschede

Volgens Woonadviseur Sanne Bos is deze award onder meer te wijden aan het feit dat er altijd een oplevertimmerman aanwezig is bij de oplevering. “Bij kleine opleverpunten kan hij direct aan de slag. Daarbij is het ons doel dat de koper bij de voorschouw al denkt: geef de sleutel maar. We sturen namelijk geen uitnodiging voor de oplevering voordat projectleider, uitvoerder en woonadviseur ervan overtuigd zijn dat de kwaliteit bij de schouw al goed is.”

Lees het nieuwsbericht.

3

Prins Bouw B.V.

’t Harde

Prins Bouw staat deze editie twee keer op het podium. Ook in de categorie Oplevering blijkt ‘tijd’ een belangrijk punt voor de koper en wordt de uitgetrokken tijd hiervoor gezien als waardevol. De communicatie en de kwaliteit van de afgehandelde opleverpunten scoren bovendien ook goed.

“Met de inzichten uit de onafhankelijke klanttevredenheidstoets verbeteren we jaarlijks ons proces, zodat het kopen van een woning voor de koper een feest wordt”

Klantgericht Bouwen is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk.