4 oktober 2023

Winnaars SKB Awards 2023 bekend

5 oktober 2023, Zoetermeer – De jaarlijkse uitreiking van de SKB Awards heeft deze editie weer eens drie verschillende winnaars. Vorig jaar pakte Hoedemakers de eerste plek in maar liefst twee categorieën: Kopersbegeleiding en Oplevering,. Nikkels straalde bovenaan in de ranglijst van de categorie Meer- en minderwerk. Ook andere aannemers hebben er een tandje bij gezet en dat werd opgemerkt door hun klanten. Met resultaat: eer en glorie gaan dit jaar naar Van Santvoort Bouw (Kopersbegeleiding), Lithos bouw & ontwikkeling (Meer- en minderwerk) en – ja ook deze editie – naar Hoedemakers bouw en ontwikkeling (Oplevering).

Bouwbedrijven die zichzelf SKB’er noemen, zijn aangesloten bij Stichting Klantgericht Bouwen. Deze bedrijven bouwen nieuwbouwwoningen en hebben klantgericht ondernemen hoog in het vaandel staan. Speciaal voor hen organiseert de stichting een jaarlijkse exclusieve prijsuitreiking.

Dit keer vond de uitreiking plaats tijdens een bijeenkomst waar SKB’ers hun kennis konden bijspijkeren over toekomstbestendige concepten die passen bij de behoeften van de eindgebruiker (Lot Frijling – auteur en conceptontwikkelaar Yellow Concepts) en juridische en communicatieve oplossingen bij voorkomende issues (Marloes Beeren – advocaat bouwrecht bij Poelmann van den Broek en Maarten Tuit, communicatietrainer Tuit Experience).

Aan het einde van de energieke workshops, kreeg Wytzejan de Jong, algemeen directeur Woningborg, de eer om de SKB Awards uit te reiken. In de eerste plaats omdat Woningborg sinds 2021 enthousiast partner is van SKB, in de tweede plaats omdat de drie best beoordeelde bedrijven allen lid zijn van Woningborg, de marktleider in het waarborgen van woninggaranties. “Als je kijkt naar kwaliteit in de bouw, wordt die vooral beleefd rondom de communicatieve momenten gedurende de bouw en bij oplevering. Heb je het over kwaliteit, dan gaat het ook over lef, jezelf durven veranderen, kritisch durven zijn op je eigen handelen. Niet elk bedrijf doet dat op dezelfde manier, maar er zijn bedrijven die daar soms in uitblinken en er goede resultaten mee behalen. Ik ben er trots op dat ik deze bedrijven vandaag bekend mag maken,” aldus De Jong.

Van Santvoort

KOPERSBEGELEIDING AWARD:  1e plaats: VAN SANTVOORT BOUW
De Award voor beste kopersbegeleiding is uitgereikt aan Van Santvoort Bouw uit Veldhoven. Directeur-eigenaar Bas Oomen: “Onze pay-off is echt bouwen doe je samen. In tegenstelling tot andere conceptuele bouwers, blijven we traditioneel woningen bouwen wat veel mogelijkheden voor maatwerk geeft. We staan in alle drie de categorieën in de top 3 en zijn daar enorm trots op. Wat volgens ons de reden is van deze mooie beoordelingen? Communicatie blijkt ook hier echt de sleutel; duidelijk zijn, zaken goed uitleggen, belangen begrijpen en de taal van je kopers spreken, zorgen voor een goede band en dat maakt dat klanten positieve feedback geven, je iets gunnen.”

2e plaats categorie Kopersbegeleiding: Hoedemakers bouw en ontwikkeling – Rosmalen

3e plaats categorie Kopersbegeleiding: Jongen – Landgraaf

MEER- EN MINDERWERK AWARD:  1e plaats: LITHOS BOUW  & ONTWIKKELING
En dan de categorie Meer- en minderwerk, waarin Lithos bouw & ontwikkeling zich de meest klantgerichte bouwer mag noemen. Directeur Anton Spaan: “Wij willen dicht bij de klanten staan dus al in een heel vroeg stadium de klant meenemen, met een uitgebreide optielijst (installatiekeuzes, ed.) en het bieden van maatwerk. Daarin gaan we vrij ver; er zijn veel keuzes om een paleis van hun woning te maken, en dat wordt gelukkig ook zo ervaren! We nodigen klanten altijd individueel uit, en leggen hen alles persoonlijk uit, nemen hen mee in het proces en communiceren daarbij ook nog via een platform, zodat we in feite altijd korte lijntjes hebben, óók met de werkvoorbereiders die schakelen met klanten, zodat er zo min mogelijk ruis kan ontstaan. Minder schakels, meer duidelijkheid en sneller antwoord.”  

2e plaats categorie Meer- en minderwerk: Van Santvoort Bouw – Veldhoven

3e plaats caetegorie Meer- en minderwerk: MBB – Maarssen 

Hoedemakers Bouw

OPLEVER AWARD:  1e plaats: HOEDEMAKERS BOUW EN ONTWIKKELING
En zo zien we Hoedemakers wederom terug op het podium, net als vorig jaar. In deze categorie op de eerste plek, met een gemiddelde beoordeling van 8,9.

Marc Hoedemakers: “Nou, zo’n mooi cijfer heb ik nog nooit op mijn rapport gehad, grapt Hoedemakers die dit jaar met zijn bedrijf twee keer in de top 3 van de SKB Awards staat. “De waardering van klanten is enorm belangrijk voor ons. We zijn er zeer blij mee en gaan dit absoluut vieren met het bedrijf. Vooral in de categorie Oplevering zien we dat het buitengewoon goed doen en dat is te danken aan ons sterke uitvoeringsteam dat steeds weer de puntjes op de i zet. In de categorie Kopersbegeleiding staan we op de tweede plaats en dat wijd ik vooral aan ons teamwork en de goede communicatie; we zitten er bovenop!”

2e plaats categorie Oplevering: Van Santvoort Bouw – Veldhoven

3e plaats categorie Oplevering: MBB – Maarssen

Klantgericht Bouwen is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk.