Oplevering Award

SKB Awards 2020 Salverda Bouw B.V. Oplevering

Winnaars SKB Awards 2020 in de categorie Oplevering
1e Salverda Bouw, 2e Bouwbedrijf Kreeft en 3e Nederlandse Bouw Unie

SKB Awards 2020 Salverda Bouw B.V. Oplevering
v.l.n.r. Edwin Groot – Directeur SKB, Gert Winkelaar – Adjunct directeur en Suzan Keddeman – Kopersbegeleidster

Eerste plaats: Salverda Bouw
Salverda Bouw uit ’t Harde heeft maar liefst 3 keer een podiumplaats dit jaar. Zowel in de categorie Kopersbegeleiding als in de categorie Meer- en minderwerk staat de bouwer op de derde plaats. Met de Oplevering Award 2020 bewijst Salverda dat het de klant naar tevredenheid bedient op onder andere communicatie tijdens de oplevering, de tijd die voor de oplevering is uitgetrokken en de kwaliteit en snelheid van de afgehandelde punten.

Adjunct-directeur Gert Winkelaar: “Dit is het resultaat van jarenlange focus op klantgerichtheid. Eenduidigheid richting de koper is hierbij van groot belang; doen wat je zegt en zeggen wat je doet. Een heldere communicatie en verwachtingsmanagement richting de koper zijn hierbij de sleutelwoorden. Intern is eigenaarschap het sleutelwoord; het uitvoeringsteam is voor het hele traject, van verkoop tot nazorgperiode, verantwoordelijk voor het project. En dat is ook helder richting de koper.”

Tweede plaats: Bouwbedrijf Kreeft
We zien Bouwbedrijf Kreeft uit Ede ook driedubbel! Dit bedrijf neemt zelfs twee keer een eerste plaats in, in de categorieën Kopersbegeleiding en Meer- en minderwerk, om in Oplevering met een tweede plaats ervandoor te gaan. Ook hier laat het bedrijf zien dat het klantgericht te werk gaat!

Directeur Dirk Jan van den Brink: “Waarom we niet eerste zijn geworden in deze categorie? Omdat we ons voor de bouwvak te weinig tijd hebben gegund en te kort op elkaar zaten om opleveringspunten op te lossen. Zo moesten zaken over de bouwvak heen getild worden en dat vinden mensen niet fijn. Daar kunnen we van leren. Dus als we volgend jaar niet op alle drie de onderdelen winnen, zal ik teleurgesteld zijn. Voor nu is het een bevestiging dat we goed bezig zijn; leuk dat het zich hierin uit!”

Derde plaats: Nederlandse Bouw Unie (NBU)
En ook Nederlandse Bouw Unie uit Etten-Leur komt in alle categorieën voor. Twee keer op een tweede plek en hier op een mooie derde plaats. Wanneer klanten de oplevering kunnen waarderen, zegt dat iets over het eindresultaat en het gezamenlijke traject waar bouwer en koper voor langere tijd in hebben samengewerkt.

Directeur Roel Hommel: “Hoog scoren is een logisch gevolg van onze maatwerk-aanpak in de aandacht voor onze koper van een nieuwbouwwoning in een van onze projecten in Zuidwest-Nederland. Het bereiken van de hoogste trede is niet persé het doel. Wij zijn blij met onze klanttevredenheidsscore en feliciteren onze collega’s met hun nóg hogere.”

Lees ook de reacties van deze winnaars in de categorie Meer- en minderwerk
Lees ook de reacties van deze winnaars in de categorie Kopersbegeleiding
Door: Buro Barcode – Barbara van Baarsel